“Fællesskab, shawarma og Mighty Bulls”

Metoder til at inddrage unge som ressourcer i deres almene boligområde. Nydanske drenge er i centrum.

2012
Kunde: KAB/ Bikubenfonden

Om projektet

Fællesskab, shawarma og Mighty Bulls – om inddragelse af unge i et alment boligområde er en metodebog om inddragelse af unge, skrevet af Tine Sønderby. Den sætter fokus på, hvordan unge kan indgå som en ressource og være med til at løfte deres boligområde. Nydanske teenagedrenge er i centrum.

Bogens ti kapitler beskriver succeser, udfordringer og dilemmaer og giver konkrete anbefalinger til, hvordan ansatte kan skabe rammer for, at unge kan indgå som en ressource i deres lokalområde. Udgangspunktet for bogen er antropologiske cases, men teksten er uden akademisk indpakning. Den er skrevet på baggrund af et projekt, der skulle udvikle metoder. Det foregik i Kærene og Bybjerget og var igangsat af fire boligselskaber og Rødovre Kommune. Bogen er udgivet af KAB med støtte fra Bikubenfonden.

En læser siger:

“Det er en rigtig god bog. Gode refleksioner og dejligt med en bog som meget konkret giver nogle metoder og anvisninger på, hvordan man som praktiker kan arbejde med unge på en bæredygtig måde, hvor både de unge og de voksne udfordres.”

Miguel Romero Mikkelsen, boligsocial medarbejder i Herredsvang

 

Download